Carel Brouwers Album Presentatie “The Machine” LIVE

Donderdag 24 oktober

Zaal open 20:00 

Aanvang 21:00

De Hoornse zanger Carel Brouwers brengt nieuw album The Machine uit.

The Machine is een autobiografisch werk dat verhaalt over de ontheemding die de zanger overviel toen de wereld in de greep van COVID-19 kwam, kort na het verschijnen van zijn derde album Willing, Able & Available. Brouwers verloor het gevoel een mens te zijn en ervoer zichzelf meer als een machine, aangedreven door de waanzin van de tijd en de altijd hoge eisen die hij aan zichzelf stelde. Eisen die, gegeven de turbulente periode, mogelijk te hoog en te talrijk waren geworden.

Het plezier in het schrijven en uitvoeren van muziek verdween, waardoor Brouwers zich genoodzaakt zag een nieuwe taal te ontwikkelen om zich te uiten. Het resultaat is een duister, kort conceptalbum, waarin hij de traditionele gitaarrock loslaat en op zoek gaat naar nieuwe experimenten. Het adagium “less is more” speelt een centrale rol in de productie: er zijn geen virtuoze partijen en alle overbodige elementen zijn weggelaten. Dit heeft geleid tot een album van slechts vijf nummers, met een totale speelduur van minder dan 19 minuten.

The Machine verschijnt op 1 oktober wereldwijd op alle streamingdiensten en er wordt ook een fysieke CD uitgebracht. De presentatie van de CD vindt plaats op donderdag 24 oktober in Huis Verloren te Hoorn.